REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kBIWz0Mm4Utcvjq81kJq/d811ed2beeb866c0225cd2b4caf01f.jpeg)
Kurczak zapiekany ze śmietaną kwaśną i serem
Sokowate mięso z piekarnika
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g filet z kurczaka
- 200 g kwaśna śmietana
- 1 szt jajko
- 1 łyżeczka Musztarda
- 150 g ser twardy
- 2 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- przyprawy curry
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Mięso myjemy i kroimy na kostki. Dodajemy przeciśnięty czosnek, sól, czarny pieprz, curry, musztardę i dobrze mieszamy.
2. Krok
Umieścimy na dnie naczynia 30x20 i wygładzimy. (posmarujmy dno trochę oleju)
3. Krok
Szczególnie mieszamy śmietanę kwasną i jajka. Równomiernie rozprowadzamy na mięsie. Na warstwę śmietanki ścieramy ser i pieczemy w 180 °C przez 40 minut. Gotowe posypujemy natką pietruszki i podajemy.