Źródło: ivanmateev from Getty Images Signature
Kurczak z ananasem po chińsku
Kurczak z ananasem po chińsku to wyjątkowe połączenie słodko-kwaśnego smaku, które tworzy wyjątkowy kontrast. Jest to jedno z moich ulubionych szybkich i łatwych dań.
Składniki
- 500 g kurczak
- 200 g Puszki ananasa
- 2 goździki Czosnek
- 1 kawałek The Onion
- 2 łyżki sos sojowy
- 2 łyżki Skrobia kukurydziana
- 1 Łyżka Sok ananasowy
- 1 łyżka Papryka mielona
- Olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
Procedura
Pokrój kurczaka na kawałki. Jeśli przed smażeniem zamarynujesz go w skrobi kukurydzianej z sokiem ananasowym lub solą i pieprzem, stworzysz chrupiącą warstwę, która nada potrawie zupełnie nowy wymiar.
Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać kawałki kurczaka i smażyć, aż mięso będzie ugotowane.
Dodaj ananasa, pokrojonego na kawałki, na patelnię. Jeśli używasz ananasa z puszki, pamiętaj, aby wcześniej dobrze go opłukać, aby usunąć wszelkie środki konserwujące.
Dodaj sos sojowy, skrobię kukurydzianą, mieloną paprykę i dopraw solą i pieprzem do smaku.