REKLAMA

Źródło: Pixabay: RitaE

Kule mięsne z mięsa mielonego

Doskonałe i proste kuleczki mięsne, które są idealne jako dodatek do różnych potraw lub proste danie samo w sobie.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Kulki

  • 500 g mięso mielone Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do
  • 100 g bułka tarta Dodano do

Przyprawy

  • 2 łyżeczka czerwona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Obieramy cebulę i czosnek, a następnie drobno siekamy.

2. Krok

Mielone mięso mieszamy z posiekaną cebulą i czosnkiem, dodajemy jajko i bułkę tartą. Wszystko dobrze mieszamy.

3. Krok

Dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy.

4. Krok

Z mięsnego mięsa formujemy kuleczki i smażymy je na patelni na oleju z obu stron do złota.

5. Krok

Ugotowane klopsiki kładziemy na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar oleju.

6. Krok

Możemy dodać sos do klopsików według smaku, lub podawać je samodzielnie jako dodatek do dania.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy