REKLAMA
Źródło: Pixabay: RitaE
Kule mięsne z mięsa mielonego
Doskonałe i proste kuleczki mięsne, które są idealne jako dodatek do różnych potraw lub proste danie samo w sobie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Kulki
- 500 g mięso mielone
- 1 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 1 szt jajko
- 100 g bułka tarta
Przyprawy
- 2 łyżeczka czerwona papryka
- 1 łyżeczka sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Obieramy cebulę i czosnek, a następnie drobno siekamy.
2. Krok
Mielone mięso mieszamy z posiekaną cebulą i czosnkiem, dodajemy jajko i bułkę tartą. Wszystko dobrze mieszamy.
3. Krok
Dodajemy przyprawy i ponownie mieszamy.
4. Krok
Z mięsnego mięsa formujemy kuleczki i smażymy je na patelni na oleju z obu stron do złota.
5. Krok
Ugotowane klopsiki kładziemy na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar oleju.
6. Krok
Możemy dodać sos do klopsików według smaku, lub podawać je samodzielnie jako dodatek do dania.