REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/bx60OfkQdSXuT-wHHSn8/f72e1a9f7724d383ff9f7bf0acdb1e.jpeg)
Krem z cukinii z parmezanem
Zupa z cukinii może smakować doskonale
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 cukinia
- 1 szt The Onion
- 2 szt ziemniaki
- 150 g mrożony groszek
- 3 ząbek czosnku
- Kolorowa mieszanka przypraw
- oliwa z oliwek
- Warzywny bulion
- 120 ml śmietana do ubijania
- tarty parmezan
- grzanki
- gałka muszkatołowa
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek.
2. Krok
Obieramy cukinię i ścieramy na grubsze paski. Dodajemy do cebuli razem z groszkiem, przeciśniętym czosnkiem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami.
3. Krok
Wszystko zalewamy wywarem tak, aby wszystkie warzywa były w wodzie i pozwalamy gotować. Solimy, doprawiamy gałką muszkatołową, przyprawami, vegetą i pozwalamy gotować.
4. Krok
Ubijemy ugotowane warzywa blenderem ręcznym, dodajemy śmietankę i gotujemy razem. Na końcu dodajemy przyprawy według potrzeb i podajemy z grzankami i tartym parmezanem.