REKLAMA
Krem z cukinii z parmezanem

Krem z cukinii z parmezanem

Zupa z cukinii może smakować doskonale

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 cukinia Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt ziemniaki Dodano do
  • 150 g mrożony groszek Dodano do
  • 3 ząbek czosnku Dodano do
  • Kolorowa mieszanka przypraw Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • Warzywny bulion Dodano do
  • 120 ml śmietana do ubijania Dodano do
  • tarty parmezan Dodano do
  • grzanki Dodano do
  • gałka muszkatołowa Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek.

2. Krok

Obieramy cukinię i ścieramy na grubsze paski. Dodajemy do cebuli razem z groszkiem, przeciśniętym czosnkiem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami.

3. Krok

Wszystko zalewamy wywarem tak, aby wszystkie warzywa były w wodzie i pozwalamy gotować. Solimy, doprawiamy gałką muszkatołową, przyprawami, vegetą i pozwalamy gotować.

4. Krok

Ubijemy ugotowane warzywa blenderem ręcznym, dodajemy śmietankę i gotujemy razem. Na końcu dodajemy przyprawy według potrzeb i podajemy z grzankami i tartym parmezanem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Ciasta

370 przepisy