REKLAMA
Źródło: sonda-stefans-images from Canva
Krem chrzanowy
Najlepszy chrzanowy sos, idealny do wołowiny z kluskami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szt The Onion
- 3 łyżki Starty chrzan
- 2 łyżki Masło
- 1 Łyżka mąka zwykła specjalna
- 500 ml Mleko
- 1 łyżka Narzędzia
- 1 łyżka Korzenie
- 1 Łyżka Cukier
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Wlej 500 ml mleka do garnka i pozwól mu się podgrzać. Następnie odłóż go na bok.
2. Krok
Obierz i posiekaj cebulę. Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła i usmaż cebulę na złoto.
3. Krok
Do cebuli dodaj 3 łyżki startego świeżego chrzanu i pozostaw go z cebulą do smażenia przez około 2 minuty.
4. Krok
Dodajemy 1 łyżkę gładkiej mąki i gotujemy razem około 2 minut.
5. Krok
Stopniowo dodawaj podgrzewane mleko, ciągle mieszając, pozwól sosowi zgęstnieć do potrzebnej konsystencji.
6. Krok
Sos dopraw solą, przyprawami i łyżką cukru.