REKLAMA

Źródło: sonda-stefans-images from Canva

Krem chrzanowy

Najlepszy chrzanowy sos, idealny do wołowiny z kluskami.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 3 łyżki Starty chrzan Dodano do
  • 2 łyżki Masło Dodano do
  • 1 Łyżka mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 500 ml Mleko Dodano do
  • 1 łyżka Narzędzia Dodano do
  • 1 łyżka Korzenie Dodano do
  • 1 Łyżka Cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Wlej 500 ml mleka do garnka i pozwól mu się podgrzać. Następnie odłóż go na bok.

2. Krok

Obierz i posiekaj cebulę. Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła i usmaż cebulę na złoto.

3. Krok

Do cebuli dodaj 3 łyżki startego świeżego chrzanu i pozostaw go z cebulą do smażenia przez około 2 minuty.

4. Krok

Dodajemy 1 łyżkę gładkiej mąki i gotujemy razem około 2 minut.

5. Krok

Stopniowo dodawaj podgrzewane mleko, ciągle mieszając, pozwól sosowi zgęstnieć do potrzebnej konsystencji.

6. Krok

Sos dopraw solą, przyprawami i łyżką cukru.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy