REKLAMA

Źródło: Pixabay

Krążki cebulowe

Krążki cebulowe to popularna przekąska z kuchni amerykańskiej. Są nie tylko smaczne, ale także proste do przygotowania. Idealnie gładkie i chrupiące na zewnątrz z miękką, dobrze ugotowaną cebulą w środku - to jest to, czego możemy oczekiwać od idealnego krążka cebulowego. Są idealne jako dodatek do wieczornego grilla, jako przekąska do piwa, czy powiew amerykańskich fast foodów w Twojej kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 duży cebule Dodano do
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 1 szkło bułki tartej Dodano do
  • Sól - do smaku Dodano do
  • pieprz do smaku Dodano do
  • 12 litry oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Cebulę obieramy i kroimy na krążki o grubości około 1 cm, a następnie oddzielamy je od siebie, tworząc \pierscienie\

2. Krok

Każdy krążek cebuli obtaczamy najpierw w mące, której wcześniej dodajemy sól i pieprz do smaku, potem zanurzamy w roztrzepane jajka, a na końcu w bułce tartej.

3. Krok

Tak przygotowane krążki wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor.

4. Krok

Po usmażeniu krążki odsączamy na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

5. Krok

Podajemy gorące, najlepiej z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy