REKLAMA

Źródło: Pixabay

Krążki cebulowe

Krążki cebulowe to popularna przekąska z kuchni amerykańskiej. Są nie tylko smaczne, ale także proste do przygotowania. Idealnie gładkie i chrupiące na zewnątrz z miękką, dobrze ugotowaną cebulą w środku - to jest to, czego możemy oczekiwać od idealnego krążka cebulowego. Są idealne jako dodatek do wieczornego grilla, jako przekąska do piwa, czy powiew amerykańskich fast foodów w Twojej kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 duży cebule Dodano do
  • 1 szkło mąki pszennej Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 1 szkło bułki tartej Dodano do
  • Sól - do smaku Dodano do
  • pieprz do smaku Dodano do
  • 12 litry oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Cebulę obieramy i kroimy na krążki o grubości około 1 cm, a następnie oddzielamy je od siebie, tworząc \pierscienie\

2. Krok

Każdy krążek cebuli obtaczamy najpierw w mące, której wcześniej dodajemy sól i pieprz do smaku, potem zanurzamy w roztrzepane jajka, a na końcu w bułce tartej.

3. Krok

Tak przygotowane krążki wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor.

4. Krok

Po usmażeniu krążki odsączamy na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

5. Krok

Podajemy gorące, najlepiej z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy