Źródło: Pixabay
Krążki cebulowe
Krążki cebulowe to popularna przekąska z kuchni amerykańskiej. Są nie tylko smaczne, ale także proste do przygotowania. Idealnie gładkie i chrupiące na zewnątrz z miękką, dobrze ugotowaną cebulą w środku - to jest to, czego możemy oczekiwać od idealnego krążka cebulowego. Są idealne jako dodatek do wieczornego grilla, jako przekąska do piwa, czy powiew amerykańskich fast foodów w Twojej kuchni.
Składniki
- 2 duży cebule
- 1 szkło mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szkło bułki tartej
- Sól - do smaku
- pieprz do smaku
- 1⁄2 litry oleju do smażenia
Najnowsze ulotki
Procedura
Cebulę obieramy i kroimy na krążki o grubości około 1 cm, a następnie oddzielamy je od siebie, tworząc \pierscienie\
Każdy krążek cebuli obtaczamy najpierw w mące, której wcześniej dodajemy sól i pieprz do smaku, potem zanurzamy w roztrzepane jajka, a na końcu w bułce tartej.
Tak przygotowane krążki wkładamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złoty kolor.
Po usmażeniu krążki odsączamy na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy gorące, najlepiej z ketchupem lub sosem czosnkowym.