REKLAMA

Kotlet szwajcarski

Kotlet szwajcarski to danie pochodzące ze Szwajcarii, które stanowi idealną propozycję na obiad dla całej rodziny. To kotlet mielony, ale wzbogacony foremką sera i cebulką. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, a efekt końcowy na pewno zadowoli wszystkich domowników.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g mięsa mielonego (może być wieprzowe, wołowe lub mieszane) Dodano do
  • 1 duży The Onion Dodano do
  • 100 g sera ementaler Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 3 łyżki bułki tartej Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 2 łyżki oleju do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Cebulę obierz i drobno posiekaj.

2. Krok

W niewielkiej ilości oleju, smaż cebulę na złoty kolor.

3. Krok

Ser ementaler zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

4. Krok

W misce wymieszaj mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przesmażoną cebulą oraz serem.

5. Krok

Do masy mięsnej dodaj sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

6. Krok

Z gotowej masy mięsnej uformuj kotlety.

7. Krok

Rozgrzej olej na patelni i smaż kotlety po obu stronach na złoty kolor.

8. Krok

Podawaj gorące, np. z ziemniakami i surówką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy