REKLAMA

Źródło: Pexels

Kotlet schabowy

Najprostszy - najlepszy. Klasyk polskiej kuchni.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 kotlety schabowe Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • 2 łyżki bułki tartej Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Mięso opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.

2. Krok

W misce wymieszaj jajko z solą i pieprzem.

3. Krok

W innej misce wymieszaj mąkę i bułkę tartą.

4. Krok

Każdy kotlet obtocz w mące, a następnie maczaj w jajku.

5. Krok

Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety z obu stron aż do zrumienienia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy