REKLAMA
Kotleciki Szu Szu
Kotlety szu szu to smaczna propozycja na obiad, który zachwyci zarówno dzieci, i dorosłych. Kotlety dzięki dużej ilości warzyw są lekkie i zdrowe. Znajdujące się w nich ryby dostarczą organizmowi cennych składników odżywczych.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 400 g filetów z dorsza
- pół puszki kukurydzy
- jedna cebula
- dwa ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- trzy jajka
- łyżka bułki tartej
- sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
28 min.
1. Krok
Filety z dorsza dokładnie osusz i pokrój w drobną kostkę.
2. Krok
Odsącz kukurydzę. cebulę i ząbki czosnku pokrój w drobną kostkę, a natkę pietruszki posiekaj.
3. Krok
Wszystkie składniki umieść w misce i wymieszaj ze.
4. Krok
Dodaj jajka oraz bułkę tartą i dokładnie wymieszaj składniki łopatką.
5. Krok
Wymieszaną masę przypraw solą i pieprzem do smaku.
6. Krok
W wysokim garnku rozgrzej olej i formuj z masy kotleciki.
7. Krok
Kotleciki aż z obu stron na złoty kolor.
8. Krok
Podaj na ciepło z ulubionym dodatkiem.