REKLAMA
Źródło: Marharyta Kovalenko from Marharyta Kovalenko
Korpus bez jaj
Smaczny i prosty korpus do tortu, który nie zawiera jaj. Doskonały wybór dla alergików czy wegetarian.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 100 g cukier
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 120 ml woda
- 120 ml olej roślinny
- 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Nagrzejemy piekarnik do 180°C i przygotujmy formę do pieczenia.
2. Krok
W misce mieszamy wszystkie suche składniki.
3. Krok
Dodajemy wodę, olej i ekstrakt waniliowy, a następnie dokładnie mieszamy. Mieszanina powinna być gładka, bez grudek.
4. Krok
Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut.
5. Krok
Pozwólmy jej całkowicie ostygnać, następnie możemy ją usunąć z formy i użyć do dalszego przygotowania tortu.