REKLAMA

Źródło: Marharyta Kovalenko from Marharyta Kovalenko

Korpus bez jaj

Smaczny i prosty korpus do tortu, który nie zawiera jaj. Doskonały wybór dla alergików czy wegetarian.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 120 ml woda Dodano do
  • 120 ml olej roślinny Dodano do
  • 1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Nagrzejemy piekarnik do 180°C i przygotujmy formę do pieczenia.

2. Krok

W misce mieszamy wszystkie suche składniki.

3. Krok

Dodajemy wodę, olej i ekstrakt waniliowy, a następnie dokładnie mieszamy. Mieszanina powinna być gładka, bez grudek.

4. Krok

Ciasto wylewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut.

5. Krok

Pozwólmy jej całkowicie ostygnać, następnie możemy ją usunąć z formy i użyć do dalszego przygotowania tortu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy