REKLAMA
Źródło: Langan from Canva
Koncentrat pomidorowy
Szybki i łatwy domowy koncentrat pomidorowy pełen smaku i aromatu. Idealny do sosów, zup lub jako podstawa do pizzy.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg pomidory
- 2 szt czosnek
- 1 szt The Onion
- 1 łyżeczka sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Myjemy pomidory i kroimy je na drobno. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy drobno.
2. Krok
Naś rozkładamy pomidory na blaszce z papierem do pieczenia, posypujemy pokrojonym czosnkiem i cebulą. Solimy i pieprzymy. Pieczemy 20 minut.
3. Krok
Po upieczeniu pomidory mieszamy i blendujemy.
4. Krok
Przelewamy puree do czystej szklanej butelki, schładzamy i przechowujemy w lodówce.