REKLAMA
Źródło: Vera Nazemkina from Getty Images
Kapusta młoda z koperkiem
Szybki i łatwy przepis na pyszną młodą kapustę duszoną z dodatkiem świeżego kopru. Idealne danie na wczesne lato.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 Żarówka młoda kapusta
- 1 Objętość świeży koperek
- 50 g masło
- 1 szczypta soli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Pokrój kapustę na cienkie paski.
2. Krok
Na patelni rozpuść masło, dodaj kapustę i szczyptę soli, dusić pod przykryciem przez ok. 20 minut, aż kapusta będzie miękka.
3. Krok
W międzyczasie posiekaj drobno koper.
4. Krok
Gdy kapusta będzie już miękka, dodaj posiekany koper do patelni i dusić jeszcze przez około 5 minut.
5. Krok
Podawaj kapustę młodą z koperkiem jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie. Smacznego!