REKLAMA

Źródło: Canva

Jajka faszerowane

Idealny przepis na przekąskę, która zachwyci wszystkich Twoich gości.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 12 jajek Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • posiekane Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź i obierz.

2. Krok

Przetnij jajka na pół wzdłuż i wyjmij żółtka.

3. Krok

Żółtka zmiksuj z majonezem, śmietaną, natką pietruszki, cebulą i czosnkiem.

4. Krok

Dopraw dla smaku solą i pieprzem.

5. Krok

Farsz nakładaj na połówki jajek i układaj na talerzu.

6. Krok

Gotowe jajka posyp posiekaną natką pietruszki lub papryką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy