REKLAMA
Źródło: Canva
Jajka faszerowane
Idealny przepis na przekąskę, która zachwyci wszystkich Twoich gości.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 12 jajek
- 2 ząbki czosnku
- posiekane
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź i obierz.
2. Krok
Przetnij jajka na pół wzdłuż i wyjmij żółtka.
3. Krok
Żółtka zmiksuj z majonezem, śmietaną, natką pietruszki, cebulą i czosnkiem.
4. Krok
Dopraw dla smaku solą i pieprzem.
5. Krok
Farsz nakładaj na połówki jajek i układaj na talerzu.
6. Krok
Gotowe jajka posyp posiekaną natką pietruszki lub papryką.