REKLAMA

Źródło: ola_p from Getty Images

Indyk na śmietanie

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych, ponieważ uwielbiam prostotę i bogactwo smaku kremowej piersi z indyka.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Mięso z indyka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 1 filiżanka Zwykła mąka Dodano do
  • 12 litry Krem do gotowania Dodano do
  • 12 kubek białe wino Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • masło Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • Kolendra Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokrój indyka na większe kawałki i dopraw solą. Ten krok jest ważny dla pełnego smaku mięsa.

2. Krok

Rozgrzać łyżkę masła i oliwy z oliwek na patelni i obsmażyć mięso, ciągle mieszając. Smażyć mięso na złoty kolor.

3. Krok

Następnie wyjąć i odłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem, aż będzie szklista.

4. Krok

Dodaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż zobaczysz, że zaczyna zmieniać kolor.

5. Krok

Następnie dodaj mięso z powrotem na patelnię i zalej je białym winem. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez około 20 minut.

6. Krok

Wlać śmietankę do gotowania, dodać liść laurowy i kolendrę. Delikatnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.

7. Krok

Na koniec doprawić indyka solą i pieprzem do smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy