REKLAMA

Źródło: ola_p from Getty Images

Indyk na śmietanie

Ten przepis jest jednym z moich ulubionych, ponieważ uwielbiam prostotę i bogactwo smaku kremowej piersi z indyka.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Mięso z indyka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 1 filiżanka Zwykła mąka Dodano do
  • 12 litry Krem do gotowania Dodano do
  • 12 kubek białe wino Dodano do
  • 3 goździki Czosnek Dodano do
  • masło Dodano do
  • Sól i czarny pieprz Dodano do
  • liść laurowy Dodano do
  • Kolendra Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Pokrój indyka na większe kawałki i dopraw solą. Ten krok jest ważny dla pełnego smaku mięsa.

2. Krok

Rozgrzać łyżkę masła i oliwy z oliwek na patelni i obsmażyć mięso, ciągle mieszając. Smażyć mięso na złoty kolor.

3. Krok

Następnie wyjąć i odłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem, aż będzie szklista.

4. Krok

Dodaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż zobaczysz, że zaczyna zmieniać kolor.

5. Krok

Następnie dodaj mięso z powrotem na patelnię i zalej je białym winem. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez około 20 minut.

6. Krok

Wlać śmietankę do gotowania, dodać liść laurowy i kolendrę. Delikatnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.

7. Krok

Na koniec doprawić indyka solą i pieprzem do smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy