REKLAMA

Źródło: Pixabay

Idealna kruszonka

Kruszonka to nieodzowny element wielu polskich wypieków. Świetnie pasuje do jabłecznika, ciasta ich migdałów czy ciasta z owocami leśnymi. Ten przepis na kruszonka jest bardzo prosty i szybko go zrobisz!

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 300 g mąki pszennej Dodano do
  • 200 g miodu Dodano do
  • 1 łyżeczka cynamonu Dodano do
  • 160 g masla Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Do dużej miski wsyp mąkę, cynamon i dodaj miód. Wszystko razem wymieszaj.

2. Krok

Masło kroimy na małe kawałki i dodajemy do mąki. Wszystko dokładnie zagniatamy na kruszonkę. Ćwiekujemy powstałą kruszonkę między palcami.

3. Krok

Gotową kruszonkę rozsypujemy na wierzchu ciasta tuż przed jego włożeniem do piekarnika. Pamiętajmy o tym, że ciasto z kruszonką pieczemy nieco dłużej, niż ciasto bez kruszonki. Sprawdzamy więc regularnie, czy ciasto już jest upieczone.

4. Krok

Pięknie pachnące ciasto z kruszonką jest gotowe. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy