REKLAMA
Źródło: Oksana Chaun from Getty Images
Gulasz z żołądków drobiowych
Klasyczny gulasz z żołądków drobiowych, który zawsze smakuje tak samo dobrze.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g żołądków drobiowych
- 2 Sztuka cebule
- 2 zęby czosnku
- 1 szkło czerwonego wina
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Oczyść żołądki z wszelkich resztek i płucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem.
2. Krok
W dużym garnku rozgrzej olej, a następnie dodaj posiekane cebule i czosnek. Smaż, aż zaczną się zeszklić.
3. Krok
Dodaj żołądki do garnka i smaż, aż będą złociste ze wszystkich stron.
4. Krok
Dodaj wino do garnka i gotuj na średnim ogniu, aż wino prawie całkowicie odparuje.
5. Krok
Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj gulasz przez około 1 godzinę, aż żołądki będą miękkie. Można dodać trochę wody, jeśli gulasz jest zbyt suchy.
6. Krok
Podawaj gorący gulasz z żołądków drobiowych z ulubionymi dodatkami.