REKLAMA

Źródło: Oksana Chaun from Getty Images

Gulasz z żołądków drobiowych

Klasyczny gulasz z żołądków drobiowych, który zawsze smakuje tak samo dobrze.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g żołądków drobiowych Dodano do
  • 2 Sztuka cebule Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 1 szkło czerwonego wina Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Oczyść żołądki z wszelkich resztek i płucz pod bieżącą wodą. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem.

2. Krok

W dużym garnku rozgrzej olej, a następnie dodaj posiekane cebule i czosnek. Smaż, aż zaczną się zeszklić.

3. Krok

Dodaj żołądki do garnka i smaż, aż będą złociste ze wszystkich stron.

4. Krok

Dodaj wino do garnka i gotuj na średnim ogniu, aż wino prawie całkowicie odparuje.

5. Krok

Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj gulasz przez około 1 godzinę, aż żołądki będą miękkie. Można dodać trochę wody, jeśli gulasz jest zbyt suchy.

6. Krok

Podawaj gorący gulasz z żołądków drobiowych z ulubionymi dodatkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy