REKLAMA
Gulasz wieprzowy
Przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy z ziemniakami.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Wieprzowina
- 500 ml bulionu wołowego
- 2 szt The Onion
- 2 goździki Czosnek
- 2 łyżki mąka zwykła specjalna
- 1 łyżka Mielony czerwony pieprz
- 1 łyżka Majeranek
- 1 łyżka kminek mielony
- 1 Łyżka przecieru pomidorowego
- sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
- ziemniaki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
W garnku rozgrzej olej i dodaj do niego pokrojoną cebulę. Smaż ją, aż nabierze złotego koloru.
2. Krok
Następnie dodaj czosnek i pokrojone na kawałki mięso. Usmaż mięso ze wszystkich stron, a do garnka wsyp mielone słodką czerwoną paprykę, mielony kminek i majeranek. Wszystko dobrze wymieszaj, aby przyprawy się równomiernie rozpuściły.
3. Krok
Dodaj puree pomidorowe i ponownie wymieszaj.
4. Krok
Stopniowo dodawaj rosół wołowy i przykryj garnek. Gotuj gulasz na średnim ogniu przez około 1 godzinę.
5. Krok
W drugim garnku ugotuj ziemniaki do miękkości. Kiedy gulasz jest gotowy, dodaj do niego ugotowane ziemniaki i dopraw go solą i przyprawami według smaku.