REKLAMA

Gulasz wieprzowy

Przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy z ziemniakami.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Wieprzowina Dodano do
  • 500 ml bulionu wołowego Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżki mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 łyżka Mielony czerwony pieprz Dodano do
  • 1 łyżka Majeranek Dodano do
  • 1 łyżka kminek mielony Dodano do
  • 1 Łyżka przecieru pomidorowego Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
  • ziemniaki Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

W garnku rozgrzej olej i dodaj do niego pokrojoną cebulę. Smaż ją, aż nabierze złotego koloru.

2. Krok

Następnie dodaj czosnek i pokrojone na kawałki mięso. Usmaż mięso ze wszystkich stron, a do garnka wsyp mielone słodką czerwoną paprykę, mielony kminek i majeranek. Wszystko dobrze wymieszaj, aby przyprawy się równomiernie rozpuściły.

3. Krok

Dodaj puree pomidorowe i ponownie wymieszaj.

4. Krok

Stopniowo dodawaj rosół wołowy i przykryj garnek. Gotuj gulasz na średnim ogniu przez około 1 godzinę.

5. Krok

W drugim garnku ugotuj ziemniaki do miękkości. Kiedy gulasz jest gotowy, dodaj do niego ugotowane ziemniaki i dopraw go solą i przyprawami według smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy

Deser

1518 przepisy