REKLAMA

Źródło: FB: Wypróbowane przepisy:ciasteczka,ciasta,sałatki,mięsa...itp

Grzyby z jajkiem

Przygotuj sobie pyszne, domowe danie z prostych i łatwo dostępnych składników. To doskonały pomysł na szybki lunch lub kolację, który zaspokoi głód każdego miłośnika grzybów. Grzyby są niezwykle zdrowe, a jajka dostarczą białka, co czyni to danie nie tylko smacznym, ale i zbilansowanym posiłkiem. Ten przepis jest prosty i szybki w wykonaniu.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 300 g świeże grzyby (np. pieczarki, borowiki, kania) Dodano do
  • 2 ks jajka Dodano do
  • 1 ks paczka natki pietruszki Dodano do
  • 1 szkło śmietany Dodano do
  • 3 łyżki oleju Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj grzyby pod bieżącą wodą i pokrój je na paski.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć na niego grzyby i smaż je aż zmiękną.

3. Krok

W międzyczasie, ubij jajka w misce, dodaj do nich posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.

4. Krok

Gdy grzyby zmiękną, wlej do nich jajka i dobrze wymieszaj.

5. Krok

Smaż wszystko jeszcze około 5 minut, aż jajka się zetną.

6. Krok

Na koniec, dopełnij smaku dodając do dania śmietanę.

7. Krok

Gotowe danie podawaj gorące, posypane natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Deser

1518 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy