REKLAMA

Źródło: FB: Wypróbowane przepisy:ciasteczka,ciasta,sałatki,mięsa...itp

Grzyby z jajkiem

Przygotuj sobie pyszne, domowe danie z prostych i łatwo dostępnych składników. To doskonały pomysł na szybki lunch lub kolację, który zaspokoi głód każdego miłośnika grzybów. Grzyby są niezwykle zdrowe, a jajka dostarczą białka, co czyni to danie nie tylko smacznym, ale i zbilansowanym posiłkiem. Ten przepis jest prosty i szybki w wykonaniu.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 300 g świeże grzyby (np. pieczarki, borowiki, kania) Dodano do
  • 2 ks jajka Dodano do
  • 1 ks paczka natki pietruszki Dodano do
  • 1 szkło śmietany Dodano do
  • 3 łyżki oleju Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umyj grzyby pod bieżącą wodą i pokrój je na paski.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć na niego grzyby i smaż je aż zmiękną.

3. Krok

W międzyczasie, ubij jajka w misce, dodaj do nich posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.

4. Krok

Gdy grzyby zmiękną, wlej do nich jajka i dobrze wymieszaj.

5. Krok

Smaż wszystko jeszcze około 5 minut, aż jajka się zetną.

6. Krok

Na koniec, dopełnij smaku dodając do dania śmietanę.

7. Krok

Gotowe danie podawaj gorące, posypane natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy