REKLAMA

Grzybowe risotto z suszonych grzybów

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 The Onion oliwa z oliwek Dodano do
  • 600 g Suszone grzyby Dodano do
  • 300 g Ryż okrągłozarnisty Dodano do
  • 1600 ml Warzywny rosół Dodano do
  • tarty ser Dodano do
  • 4 łyżka stołowa masło Dodano do
  • 2 szt liść laurowy Dodano do
  • Sojowy sos Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • kruszony kminek Dodano do
  • czosnek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W nieprzywierającym garnku dusimy świeże grzyby z sosem sojowym i rozmarynem przez około 10 minut.

2. Krok

Na patelni, do złotego koloru, smażymy cebulę z pozostałymi przyprawami i liściem laurowym. Następnie dodajemy ryż, podlewamy bulionem na średnim ogniu i mieszamy. Gdy ryż będzie już trochę miękki, dodajemy grzyby wraz z sokiem. Doprawiamy według potrzeby. Gdy ryż jest już w pełni ugotowany, dodajemy masło i starty ser.

3. Krok

Gotujemy przez chwilę. Wyłączamy i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy