REKLAMA
Grzybowe risotto z suszonych grzybów
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 The Onion oliwa z oliwek
- 600 g Suszone grzyby
- 300 g Ryż okrągłozarnisty
- 1600 ml Warzywny rosół
- tarty ser
- 4 łyżka stołowa masło
- 2 szt liść laurowy
- Sojowy sos
- pieprz czarny mielony
- kruszony kminek
- czosnek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
W nieprzywierającym garnku dusimy świeże grzyby z sosem sojowym i rozmarynem przez około 10 minut.
2. Krok
Na patelni, do złotego koloru, smażymy cebulę z pozostałymi przyprawami i liściem laurowym. Następnie dodajemy ryż, podlewamy bulionem na średnim ogniu i mieszamy. Gdy ryż będzie już trochę miękki, dodajemy grzyby wraz z sokiem. Doprawiamy według potrzeby. Gdy ryż jest już w pełni ugotowany, dodajemy masło i starty ser.
3. Krok
Gotujemy przez chwilę. Wyłączamy i pozostawiamy pod przykryciem na kilka minut.