REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/t0jO1vimPDgG2qdatq6B/570b9c3ae173589975abe179041a8b.jpeg)
Źródło: arfo from Getty Images
Filet z piersi wieprzowej w boczku
Doskonałe danie główne, które smakuje pysznie i wygląda bardzo ekskluzywnie. Przygotowane z filetu z piersi wieprzowej owiniętego w jakościowy boczek.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Schab wieprzowy
- 700 g polędwica wieprzowa
Boczek
- 200 g bekon
Przyprawy
- 1 szt czerwona papryka
- 1 szt czosnek
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Wysusz schab, dopraw go i owiń w plasterki boczku.
2. Krok
Na patelni rozgrzej olej i zrumień schab z każdej strony. Następnie przełóż go do brytfanny i włóż do piekarnika.
3. Krok
Piecz kukiełkę w piekarniku przez około 20 minut i możemy ją trochę podlać wodą.