REKLAMA

Źródło: arfo from Getty Images

Filet z piersi wieprzowej w boczku

Doskonałe danie główne, które smakuje pysznie i wygląda bardzo ekskluzywnie. Przygotowane z filetu z piersi wieprzowej owiniętego w jakościowy boczek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Schab wieprzowy

  • 700 g polędwica wieprzowa Dodano do

Boczek

  • 200 g bekon Dodano do

Przyprawy

  • 1 szt czerwona papryka Dodano do
  • 1 szt czosnek Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Wysusz schab, dopraw go i owiń w plasterki boczku.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej i zrumień schab z każdej strony. Następnie przełóż go do brytfanny i włóż do piekarnika.

3. Krok

Piecz kukiełkę w piekarniku przez około 20 minut i możemy ją trochę podlać wodą.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy