REKLAMA

Źródło: arfo from Getty Images

Filet z piersi wieprzowej w boczku

Doskonałe danie główne, które smakuje pysznie i wygląda bardzo ekskluzywnie. Przygotowane z filetu z piersi wieprzowej owiniętego w jakościowy boczek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Schab wieprzowy

  • 700 g polędwica wieprzowa Dodano do

Boczek

  • 200 g bekon Dodano do

Przyprawy

  • 1 szt czerwona papryka Dodano do
  • 1 szt czosnek Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Wysusz schab, dopraw go i owiń w plasterki boczku.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej i zrumień schab z każdej strony. Następnie przełóż go do brytfanny i włóż do piekarnika.

3. Krok

Piecz kukiełkę w piekarniku przez około 20 minut i możemy ją trochę podlać wodą.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy