REKLAMA

Źródło: Brent Hofacker for Adobe Stock

Farsz do indyka bez mięsa

Pyszne i sycące nadzienie, idealne do indyka na Dzień Dziękczynienia lub podane jako dodatek.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 1 Kawałek duża cebula Dodano do
  • 2 Bary seler Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 400 g Kostka chleba Dodano do
  • 2 Łyżeczka Przyprawa do drobiu Dodano do
  • 112 l rosół z kurczaka Dodano do
  • 2 Kawałek jajka Dodano do
  • 1 Łyżeczka sól Dodano do
  • 12 Łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

1. Aby przygotować farsz do indyka, najpierw pokrój cebulę i seler na małe kawałki.

2. Krok

2. W dużej patelni rozpuść masło i podsmaż w nim cebulę i seler przez około 10 minut, aż zmiękną.

3. Krok

3. Kostki chleba wrzuć do dużej miski i wymieszaj z mieszanką cebuli i selera.

4. Krok

4. Dodaj przyprawę do drobiu, sól i pieprz, a następnie dobrze wymieszaj.

5. Krok

5. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, a następnie dodać rosół z kurczaka.

6. Krok

6. Wlej mieszankę jaj i bulionu na kostki chleba i dobrze wymieszaj, aż kostki chleba wchłoną płyn.

7. Krok

7. Przełożyć mieszankę do natłuszczonej formy do zapiekania i piec w 180°C około 35-40 minut, aż wierzch będzie chrupiący.

8. Krok

8. Pozwól farszowi z indyka lekko ostygnąć przed podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy