REKLAMA

Źródło: Freepik

Domowy przepis na Salsa verde

Salsa verde (zielona salsa) to meksykański sos, który jest idealnym dodatkiem do takich dań jak tacos, nachos czy burritos. Wyrazisty, pełen smaków, który idealnie ożywi każde danie!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g zielonych pomidorów Dodano do
  • 1 biała cebula Dodano do
  • 1 Objętość świeżej pietruszki Dodano do
  • 1 Objętość świeżej kolendry Dodano do
  • 1 Łyżka soku z limonki Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

2. Krok

Pomidory umyj, osusz i pokrój na ćwiartki. Jalapeno przekrój na pół. Czosnek i cebulę posiekaj.

3. Krok

Na blasze wyłóż pomidory, jalapeno, czosnek i cebulę.

4. Krok

Piecz przez 20 minut, aż składniki będą miękkie i lekko zarumienione.

5. Krok

Następnie, przenieś składniki do blendera, dodaj sok z limonki, pietruszkę, kolendrę, sól oraz pieprz i blenduj, aż uzyskasz gładki sos.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy