REKLAMA

Źródło: Pixabay : tommy4gsus

Domowe roladki z kapusty włoskiej

Ten tradycyjny przepis na roladę z kapusty włoskiej jest jednym z moich ulubionych dań, które lubię przyrządzać raz za razem. Połączenie chrupiącej kapusty włoskiej i aromatycznego nadzienia z mięsa mielonego, otulonego bogatym sosem, jest po prostu nie do odparcia. Ten przepis wymaga trochę czasu i cierpliwości, ale rezultat jest zdecydowanie tego wart!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 duży Kapusta włoska Dodano do
  • 500 g Mieszane mięso mielone Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbek czosnku Dodano do
  • 100 g bekon Dodano do
  • 200 ml Bulion mięsny Dodano do
  • 2 Łyżka przecier pomidorowy Dodano do
  • 1 Łyżka Musztarda Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 50 g bułka tarta Dodano do
  • 2 Łyżka olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Aby przygotować rolady z kapusty włoskiej, zacznij od przygotowania kapusty włoskiej. Usuń zewnętrzne liście i blanszuj je we wrzącej wodzie przez kilka minut. Osobiście zawsze używam kilku dodatkowych liści na wypadek, gdyby niektóre się rozerwały. Następnie odsącz je na czystym ręczniku kuchennym.

2. Krok

Aby przygotować nadzienie, posiekaj cebulę i czosnek i podsmaż je z boczkiem na niewielkiej ilości oleju. Dodać mięso mielone i smażyć, aż będzie kruche i brązowe. Zalecam nie ustawiać zbyt wysokiej temperatury, aby mielone mięso nie wyschło.

3. Krok

Zdejmij patelnię z ognia i pozwól mieszance lekko ostygnąć. Następnie dodać jajko, bułkę tartą, musztardę i przyprawy i dobrze wymieszać.

4. Krok

Teraz możesz uformować rolady. Umieść liść kapusty włoskiej na blacie roboczym, umieść porcję nadzienia mięsnego na środku i zwiń liść. Zrób to samo ze wszystkimi liśćmi.

5. Krok

Smażyć rolady na dużej patelni z niewielką ilością oleju, aż będą brązowe na całej powierzchni. Następnie dodać przecier pomidorowy i krótko podsmażyć. Wlać bulion mięsny i pozostawić wszystko na wolnym ogniu przez około godzinę.

6. Krok

Podawać roladki z kapusty włoskiej na ciepło, skropione odrobiną pysznego sosu z patelni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy