REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/GySPpMuEo1_xAz5U_mIl/81cd3daceadf63eaff6f1baa5c55a6.png)
Źródło: 11479153 via Freepik
Curry z brukselki i ciecierzycy - wersja wegańska
To pikantne curry nie tylko świetnie syci, ale dzięki brukselce i ciecierce jest również bardzo bogate w składniki odżywcze. Jest idealne jako smaczna kolacja lub obiad.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 500 g Brukselka
- 1 Czy ciecierzyca
- 1 Kawałek czerwona cebula
- 2 Łyżka oliwa z oliwek
Dla curry
- 1 łyżeczka Kurkuma
- 1 łyżeczka garam masala
- 1 łyżeczka mielona kolendra
- 2 łyżeczka curry w proszku
- 400 ml Mleko kokosowe
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Do przepisu na curry z brukselką i ciecierzycą pokrój brukselkę i cebulę. Spłucz ciecierzycę.
2. Krok
Podgrzewaj olej na patelni i smaż cebulę.
3. Krok
Dodaj przyprawy i krótko je podsmaż.
4. Krok
Dodaj brukselkę i ciecierzycę do patelni i dobrze wszystko wymieszaj.
5. Krok
Dodaj mleko kokosowe i gotuj curry przez 20 minut.
6. Krok
Dopraw curry z brukselką solą i pieprzem, a następnie podawaj na gorąco.