REKLAMA

Źródło: 11479153 via Freepik

Curry z brukselki i ciecierzycy - wersja wegańska

To pikantne curry nie tylko świetnie syci, ale dzięki brukselce i ciecierce jest również bardzo bogate w składniki odżywcze. Jest idealne jako smaczna kolacja lub obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 500 g Brukselka Dodano do
  • 1 Czy ciecierzyca Dodano do
  • 1 Kawałek czerwona cebula Dodano do
  • 2 Łyżka oliwa z oliwek Dodano do

Dla curry

  • 1 łyżeczka Kurkuma Dodano do
  • 1 łyżeczka garam masala Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona kolendra Dodano do
  • 2 łyżeczka curry w proszku Dodano do
  • 400 ml Mleko kokosowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Do przepisu na curry z brukselką i ciecierzycą pokrój brukselkę i cebulę. Spłucz ciecierzycę.

2. Krok

Podgrzewaj olej na patelni i smaż cebulę.

3. Krok

Dodaj przyprawy i krótko je podsmaż.

4. Krok

Dodaj brukselkę i ciecierzycę do patelni i dobrze wszystko wymieszaj.

5. Krok

Dodaj mleko kokosowe i gotuj curry przez 20 minut.

6. Krok

Dopraw curry z brukselką solą i pieprzem, a następnie podawaj na gorąco.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy