REKLAMA

Ciasto z bananami bez pieczenia

Szybki deser, krem też szybko tężeje, nie trzeba go pozostawiać na całą noc do zestalenia. Prosty do przygotowania i smaczny. Skondensowane mleko gotowałam dzień wcześniej przez 2 godziny.

REKLAMA

Składniki

porcje
20
  • 40 kawałek herbatniki razowe Dodano do
  • 400 ml Niesłodzone skondensowane mleko Dodano do
  • 2 pakiety Golden cob (proszek) Dodano do
  • 8 dl Mleko niskotłuszczowe Dodano do
  • 4 Pakiety cukier waniliowy Dodano do
  • 1 bal żelatyna do kremów Dodano do
  • 1 Łyżka kakao Dodano do
  • 4 banany Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Rozkładamy połowę ciastek / robiłem w formie z regulowanym dnem, krem jest jeszcze płynny, gdy nakładamy go na ciastka.

2. Krok

Złoty kłos gotujemy razem z mlekiem, skondensowanym mlekiem i cukrem waniliowym.

3. Krok

Podczas okazjonalnego mieszania pozwalamy na ostygniecie, niekoniecznie całkowite, wystarczy, gdy krem ​​będzie ciepły.

4. Krok

Do wilgotnego kremu dodajemy żelatynę i mieszamy trzepaczką / zgodnie z instrukcjami na opakowaniu żelatyny.

5. Krok

Mniej więcej 3/4 kremu nałożymy na ciastka, włożymy do lodówki, pozwolimy trochę stężeć.

6. Krok

Do pozostałego kremu mieszamy kakao za pomocą trzepaczki.

7. Krok

Gdy karmelowy krem trochę zastygnie, rozkładamy na niego pokrojone w plastry banany.

8. Krok

Na banany nałożymy resztę kremu kakaowego i przykryjemy ciastkami.

9. Krok

Włożymy do lodówki, aby stężało.

10. Krok

Smacznego

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy