REKLAMA

Źródło: Svetlana_nsk from Getty Images

Ciasto na pizzę do lodówki

Prosty przepis na pizzę, który pozwoli ci przygotować ciasto dzień wcześniej i pozostawić je w lodówce do następnego dnia do wyrośnięcia. To nadaje mu unikalny smak i konsystencję.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 300 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 200 ml woda Dodano do
  • 1 g Suche drożdże Dodano do
  • 2 g cukier Dodano do
  • 5 g sól Dodano do
  • 15 ml oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj wodę, drożdże i cukier, pozostaw na 15 minut.

2. Krok

Dodaj do mieszanki mąkę, sól i oliwę z oliwek.

3. Krok

Zmieszaj ciasto i wypracuj ciasto. Jeśli jest zbyt lepkie, dodaj trochę mąki. Jeśli jest zbyt suche, dodaj trochę wody.

4. Krok

Gotowe ciasto umieść w misce, przykryj i wstaw do lodówki. Pozostaw na 24 godziny, aby wyrosło.

5. Krok

Drugiego dnia wyjmij ciasto z lodówki i pozwól mu odpocząć 2 godziny przed przygotowaniem pizzy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy