REKLAMA

Źródło: Pixabay: 13729238

Ciasto kokosowe z bergère

To kokosowe ciasto w kubku jest po prostu niesamowite! Słodki, tropikalny smak jest wyczuwalny w każdym kawałku, co czyni go idealnym deserem. Robię to ciasto od miesięcy, moja rodzina i przyjaciele są zawsze pod wrażeniem. Połączenie miękkiego ciasta, kremowego nadzienia i chrupiących wiórków kokosowych jest zawsze hitem.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 kubek Drobna mąka Dodano do
  • 1 kubek cukier Dodano do
  • 1 kubek starty kokos Dodano do
  • 1 kubek mleko Dodano do
  • 12 kubek olej Dodano do
  • 2 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. (Typowym błędem popełnianym przez wiele osób jest pomijanie tej części. Nie zapomnij o tym, ponieważ bez rozgrzania piekarnika ciasto nie upiecze się prawidłowo).

2. Krok

Wymieszaj mąkę, cukier i proszek do pieczenia w dużej misce. Dodaj szczyptę soli.

3. Krok

Ubij jajka, a następnie dodaj olej i mleko.

4. Krok

Połącz suche i mokre składniki i dokładnie wymieszaj.

5. Krok

Dodaj 0,5 szklanki płatków kokosowych, ale zachowaj niewielką ilość na wierzchu.

6. Krok

Wylej masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

7. Krok

Posyp mieszankę pozostałymi płatkami kokosowymi.

8. Krok

Piec przez 25-30 minut lub do momentu, aż wierzch będzie złotobrązowy (sprawdzić ciasto igłą pod koniec czasu pieczenia, aby upewnić się, że nie jest surowe).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy