REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sSEGAL1ifHP0Y62Ymeoq/5cf43c0ecc0b5f421ad56491f90f41.jpeg)
Ciasto kasztanowe
Piernik z kasztanowego puree
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 400 g mąka półgruboziarnista
- 100 g cukier brązowy
- 1 łyżka Soda bikarbona herbaciana
- 1 opakowanie Proszku do piernika
- 3 łyżka stołowa kakao
- 1 łyżka stołowa przyprawy do piernika
- 500 ml mleko
- 2 łyżka stołowa przecier jabłkowy
- 200 g Puree z kasztanów
- 2 jajko
- 100 g Gorącej czekolady
- a Na wierzch dżem poszatkowana czekolada
- oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Jajka ubijamy z cukrem.
2. Krok
2. Następnie dodajemy mleko, olej, puree i mieszamy.
3. Krok
3. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawy i wszystko dokładnie ubijamy.
4. Krok
4. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę.
5. Krok
Blachę wyścielamy papierem do pieczenia.
6. Krok
Pieczemy na 200/15 minut lub według potrzeb
7. Krok
Jeszcze ciepłe smarujemy dżemem i posypujemy czekoladą