REKLAMA
Ciasto kasztanowe

Ciasto kasztanowe

Piernik z kasztanowego puree

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 400 g mąka półgruboziarnista Dodano do
  • 100 g cukier brązowy Dodano do
  • 1 łyżka Soda bikarbona herbaciana Dodano do
  • 1 opakowanie Proszku do piernika Dodano do
  • 3 łyżka stołowa kakao Dodano do
  • 1 łyżka stołowa przyprawy do piernika Dodano do
  • 500 ml mleko Dodano do
  • 2 łyżka stołowa przecier jabłkowy Dodano do
  • 200 g Puree z kasztanów Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 100 g Gorącej czekolady Dodano do
  • a Na wierzch dżem poszatkowana czekolada Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Jajka ubijamy z cukrem.

2. Krok

2. Następnie dodajemy mleko, olej, puree i mieszamy.

3. Krok

3. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawy i wszystko dokładnie ubijamy.

4. Krok

4. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę.

5. Krok

Blachę wyścielamy papierem do pieczenia.

6. Krok

Pieczemy na 200/15 minut lub według potrzeb

7. Krok

Jeszcze ciepłe smarujemy dżemem i posypujemy czekoladą

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy