REKLAMA

Źródło: congerdesign from Pixabay

Buraczki z jabłkiem do obiadu na zimno

Ten przepis to idealny dodatek do obiadu na zimno. Połączenie buraczków z jabłkiem daje niepowtarzalny smak, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowanie tej potrawy jest proste i niezwykle szybkie, a efekt końcowy na pewno cię zadowoli.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Sztuka buraki Dodano do
  • 1 sztuka jabłko Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • soli Dodano do
  • 2 łyżki octu jabłkowego Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umieść buraki w garnku, zalej wodą i gotuj do momentu aż będą miękkie.

2. Krok

W międzyczasie obierz jabłko, usuń gniazdo nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

3. Krok

Po ugotowaniu buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

4. Krok

W dużej misce połącz starte buraki i jabłko.

5. Krok

Dodaj cukier, sól i ocet jabłkowy. Dokładnie wymieszaj.

6. Krok

Przed podaniem schłódź w lodówce. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy