REKLAMA
Źródło: congerdesign from Pixabay
Buraczki z jabłkiem do obiadu na zimno
Ten przepis to idealny dodatek do obiadu na zimno. Połączenie buraczków z jabłkiem daje niepowtarzalny smak, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowanie tej potrawy jest proste i niezwykle szybkie, a efekt końcowy na pewno cię zadowoli.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Sztuka buraki
- 1 sztuka jabłko
- 1 łyżeczka cukru
- soli
- 2 łyżki octu jabłkowego
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Umieść buraki w garnku, zalej wodą i gotuj do momentu aż będą miękkie.
2. Krok
W międzyczasie obierz jabłko, usuń gniazdo nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
3. Krok
Po ugotowaniu buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
4. Krok
W dużej misce połącz starte buraki i jabłko.
5. Krok
Dodaj cukier, sól i ocet jabłkowy. Dokładnie wymieszaj.
6. Krok
Przed podaniem schłódź w lodówce. Smacznego!