REKLAMA

Źródło: congerdesign from Pixabay

Buraczki z jabłkiem do obiadu na zimno

Ten przepis to idealny dodatek do obiadu na zimno. Połączenie buraczków z jabłkiem daje niepowtarzalny smak, który zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przygotowanie tej potrawy jest proste i niezwykle szybkie, a efekt końcowy na pewno cię zadowoli.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Sztuka buraki Dodano do
  • 1 sztuka jabłko Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • soli Dodano do
  • 2 łyżki octu jabłkowego Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Umieść buraki w garnku, zalej wodą i gotuj do momentu aż będą miękkie.

2. Krok

W międzyczasie obierz jabłko, usuń gniazdo nasienne i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

3. Krok

Po ugotowaniu buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

4. Krok

W dużej misce połącz starte buraki i jabłko.

5. Krok

Dodaj cukier, sól i ocet jabłkowy. Dokładnie wymieszaj.

6. Krok

Przed podaniem schłódź w lodówce. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy