REKLAMA

Źródło: 500 from Getty Images

Biszkopt na 3 jajka

Podstawowy przepis na miękkie i puszyste ciasto biszkoptowe, idealne jako podstawa do tortu czy innych deserów. To uniwersalne, lekko słodkie ciasto, które możesz przygotować z prostych składników, które zawsze są w domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 3 Sztuka jajka Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 100 g Mąka pszenna Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

2. Krok

Jajka uderzamy do misy, dodajemy cukier i sol. Miksujemy około 10 minut aż masa podwoi swoją objętość i zrobi się puszysta.

3. Krok

Mąkę przesiewamy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy łyżką, unikając jej zapadania się.

4. Krok

Ciasto przelewamy do formy, wyrównujemy. Pieczemy około 40 minut. Po upieczeniu, ciasto wystudzamy na kratce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy