REKLAMA
Źródło: 500 from Getty Images
Biszkopt na 3 jajka
Podstawowy przepis na miękkie i puszyste ciasto biszkoptowe, idealne jako podstawa do tortu czy innych deserów. To uniwersalne, lekko słodkie ciasto, które możesz przygotować z prostych składników, które zawsze są w domu.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 3 Sztuka jajka
- 100 g cukier
- 100 g Mąka pszenna
- 1 szczypta sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
2. Krok
Jajka uderzamy do misy, dodajemy cukier i sol. Miksujemy około 10 minut aż masa podwoi swoją objętość i zrobi się puszysta.
3. Krok
Mąkę przesiewamy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy łyżką, unikając jej zapadania się.
4. Krok
Ciasto przelewamy do formy, wyrównujemy. Pieczemy około 40 minut. Po upieczeniu, ciasto wystudzamy na kratce.