REKLAMA

Źródło: 500 from Getty Images

Biszkopt na 3 jajka

Podstawowy przepis na miękkie i puszyste ciasto biszkoptowe, idealne jako podstawa do tortu czy innych deserów. To uniwersalne, lekko słodkie ciasto, które możesz przygotować z prostych składników, które zawsze są w domu.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 3 Sztuka jajka Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 100 g Mąka pszenna Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

2. Krok

Jajka uderzamy do misy, dodajemy cukier i sol. Miksujemy około 10 minut aż masa podwoi swoją objętość i zrobi się puszysta.

3. Krok

Mąkę przesiewamy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy łyżką, unikając jej zapadania się.

4. Krok

Ciasto przelewamy do formy, wyrównujemy. Pieczemy około 40 minut. Po upieczeniu, ciasto wystudzamy na kratce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1115 przepisy

Obiad

2160 przepisy

Zupy i buliony

346 przepisy

Śniadanie

472 przepisy

Kolacja

2021 przepisy

Deser

1522 przepisy

Ciastka

350 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy