REKLAMA
Źródło: jjpoole from Getty Images Signature
Bataty z piekarnika
Kruche, podpieczone bataty z dodatkami są pysznym i prostym daniem. Idealne na obiad lub jako przekąska.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Bataty
- 4 Sztuka bataty
Dodatki
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 2 zęby czosnek
- sól
- papryka słodka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Bataty obierz i pokrój w cienkie paski.
2. Krok
W miseczce wymieszaj oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i paprykę.
3. Krok
Paski batatów umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj przygotowaną mieszanką.
4. Krok
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 40-45 minut, czyli do momentu aż bataty będą miękkie i lekko zarumienione.
5. Krok
Smacznego!