REKLAMA

Źródło: jjpoole from Getty Images Signature

Bataty z piekarnika

Kruche, podpieczone bataty z dodatkami są pysznym i prostym daniem. Idealne na obiad lub jako przekąska.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Bataty

  • 4 Sztuka bataty Dodano do

Dodatki

  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • sól Dodano do
  • papryka słodka Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Bataty obierz i pokrój w cienkie paski.

2. Krok

W miseczce wymieszaj oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i paprykę.

3. Krok

Paski batatów umieść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj przygotowaną mieszanką.

4. Krok

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 40-45 minut, czyli do momentu aż bataty będą miękkie i lekko zarumienione.

5. Krok

Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy