REKLAMA

Źródło: Pixabay

Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa to świetny pomysł na lekki, kolorowy i pełen witamin obiad, który idealnie sprawdzi się o każdej porze roku. Ta prosta, aromatyczna potrawa jest łatwa do przyrządzenia i może być dopasowana do twojego gustu.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 marchewka Dodano do
  • 1 Pietruszka Dodano do
  • 1 nieduże selera Dodano do
  • 14 białej kapusty Dodano do
  • 2 Średni ziemniaki Dodano do
  • 3 listy laurowe Dodano do
  • 5 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
  • pieprz do smaku Dodano do
  • natka pietruszki do posypania Dodano do
  • 112 l wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

W dużej gąsiorku zagotuj około 1,5 litra wody.

2. Krok

W międzyczasie, obierz i pokrój w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki. Kapustę poszatkuj.

3. Krok

Gdy woda zacznie wrzeć, dodaj do niej przygotowane warzywa, liście laurowe oraz ziele angielskie.

4. Krok

Całość gotuj na średnim ogniu przez około 30-40 minut, aż warzywa zmiękną.

5. Krok

Pod koniec gotowania, dopraw zupę solą i pieprzem do smaku.

6. Krok

Przed podaniem, posyp zupę natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy