REKLAMA
Źródło: vladimir-mironov from Canva
Zapiekane nadziewane indyka
Ten przepis na nadziewanego indyka to doskonała opcja na kolację z przyjaciółmi. Główne składniki to wysokiej jakości mięso indyka, ser i pomidory.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso
- 4 szt Indyk piersi
- bekon
Farsz
- 200 g Narzędzia
- 2 szt pomidor
- 1 szt The Onion
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180°C i pokrój indyka na plastry.
2. Krok
Przygotuj nadzienie, startując ser, drobno krojąc pomidory i cebulę.
3. Krok
Każdy kawałek mięsa wypełniamy nadzieniem i zwijamy w roladę.
4. Krok
Zawijamy kromki w plasterki boczku i wiążemy sznurkiem.
5. Krok
Pieczemy mięso z indyka w piekarniku przez około 30 minut. W razie potrzeby podlewamy wodą.