REKLAMA

Źródło: vladimir-mironov from Canva

Zapiekane nadziewane indyka

Ten przepis na nadziewanego indyka to doskonała opcja na kolację z przyjaciółmi. Główne składniki to wysokiej jakości mięso indyka, ser i pomidory.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso

  • 4 szt Indyk piersi Dodano do
  • bekon Dodano do

Farsz

  • 200 g Narzędzia Dodano do
  • 2 szt pomidor Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C i pokrój indyka na plastry.

2. Krok

Przygotuj nadzienie, startując ser, drobno krojąc pomidory i cebulę.

3. Krok

Każdy kawałek mięsa wypełniamy nadzieniem i zwijamy w roladę.

4. Krok

Zawijamy kromki w plasterki boczku i wiążemy sznurkiem.

5. Krok

Pieczemy mięso z indyka w piekarniku przez około 30 minut. W razie potrzeby podlewamy wodą.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy