REKLAMA

Źródło: vladimir-mironov from Canva

Zapiekane nadziewane indyka

Ten przepis na nadziewanego indyka to doskonała opcja na kolację z przyjaciółmi. Główne składniki to wysokiej jakości mięso indyka, ser i pomidory.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Mięso

  • 4 szt Indyk piersi Dodano do
  • bekon Dodano do

Farsz

  • 200 g Narzędzia Dodano do
  • 2 szt pomidor Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180°C i pokrój indyka na plastry.

2. Krok

Przygotuj nadzienie, startując ser, drobno krojąc pomidory i cebulę.

3. Krok

Każdy kawałek mięsa wypełniamy nadzieniem i zwijamy w roladę.

4. Krok

Zawijamy kromki w plasterki boczku i wiążemy sznurkiem.

5. Krok

Pieczemy mięso z indyka w piekarniku przez około 30 minut. W razie potrzeby podlewamy wodą.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy