REKLAMA

Źródło: morisfoto from Getty Images

Wieprzowina na grillu

Pikantne i soczyste wieprzowina przygotowana na grillu, idealna na letnie grillowanie z przyjaciółmi.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Schabowe wieprzowe Dodano do
  • 150 ml Sojowy sos Dodano do
  • 2 Goździki czosnek Dodano do
  • 1 łyżeczka mielona czerwona papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do
  • 1 łyżeczka sól morska Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Mięso wieprzowe opłucz i osusz. W miseczce wymieszaj sos sojowy, przeciśnięty czosnek, mieloną paprykę czerwoną, mielony pieprz czarny i sól morską do jednolitej marynaty.

2. Krok

Mięso dokładnie natrzyj marynatą i pozostaw w lodówce do marynowania przez co najmniej 2 godziny, idealnie przez noc.

3. Krok

Przed grilowaniem pozwól mięsu odpowiednio się ogrzać do temperatury pokojowej. Rozgrzej grill do średniej temperatury.

4. Krok

Mięso grilluj bezpośrednio na ruszcie grilla około 7-10 minut z każdej strony.

5. Krok

Następnie wyjmij mięso z grilla i daj mu odpocząć kilka minut przed podaniem. Podawaj z ulubionymi dodatkami i sałatką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy