REKLAMA
Źródło: Pexels
Tiramisu
Przepyszny kremowy deser, który przeniesie Cię do słonecznych Włoch!
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 250 g biszkoptów ladyfingers
- 500 g mascarpone
- 4 jajka
- 7 łyżek koniaku lub likieru amaretto
- 2 łyżki gorzkiego kakao do posypania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
200 min.
Biszkopty zalej kawą espresso i odstaw do całkowitego wchłonięcia. Mascarpone wymieszaj z jajkami i cukrem, aż masa będzie puszysta. Do masy mascarpone dodaj koniak lub amaretto i delikatnie wymieszaj. Dno formy do tarty wyłożyć połową biszkoptów, a następnie na nie wyłożyć połowę masy mascarpone. Na masie mascarpone ułóż drugą warstwę biszkoptów i na nie wyłóż resztę masy. Tiramisu wstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Przed podaniem posyp kakao.