REKLAMA

Syrop z imbiru

Syrop z imbiru to świetny sposób na wykorzystanie dobroczynnych właściwości tego korzenia. Można go używać do herbat, deserów, koktajli lub po prostu do smarowania chleba. Jest to naturalny antyoksydant, który pomoże wzmocnić Twój układ odpornościowy.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g świeżego imbiru Dodano do
  • 1 litr wody Dodano do
  • 500 g cukru Dodano do
  • 1 cytryna (sok) Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Imbir umyj i obrać (możesz użyć do tego łyżki). Następnie pokrój go w cienkie plasterki.

2. Krok

Do garnka dodaj plasterki imbiru, wodę i cukier. Gotuj na małym ogniu, aż cukier się całkowicie rozpuści.

3. Krok

Zmniejsz ogień do minimum i gotuj syrop przez około 20 minut.

4. Krok

Po 20 minutach dodaj sok z cytryny i gotuj jeszcze przez 10 minut.

5. Krok

Po ugotowaniu odcedź syrop przez sitko z małymi oczkami lub przez gazę.

6. Krok

Przelej syrop do wyparzonych słoików, zakręć i schłodź. Przechowuj w chłodnym miejscu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1112 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Na patelni

559 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2015 przepisy

Deser

1521 przepisy