REKLAMA

Źródło: udra from Getty Images

Świąteczny poncz bezalkoholowy

Przepis na pyszny świąteczny poncz bezalkoholowy, którym mogą delektować się nawet dzieci.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 l sok jabłkowy Dodano do
  • 2 kawałek Pomarańcze Dodano do
  • 6 kawałek Cynamon Dodano do
  • 4 kawałek Anyż Dodano do
  • 12 łyżki Mielone goździki Dodano do
  • 100 g Suszona żurawina Dodano do
  • 100 g Suszone jabłka Dodano do
  • Miód do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Wlej sok jabłkowy do rondla i pozwól mu się podgrzać na średnim ogniu. Ważne jest, aby nie dopuścić do wrzenia soku.

2. Krok

W międzyczasie umyj, osusz i pokrój pomarańcze. Dodaj te plastry do garnka z sokiem jabłkowym.

3. Krok

Dodaj cynamon, anyż i goździki. Dobrze wymieszać.

4. Krok

Pokrój suszoną żurawinę i jabłka na mniejsze kawałki i również wrzuć do garnka.

5. Krok

Pozostaw wszystko razem na małym ogniu pod przykryciem na około 20 minut. W tym czasie wszystkie substancje aromatyczne z przypraw i owoców zostaną uwolnione, a poncz nabierze wyrazistego i pysznego smaku.

6. Krok

Po upływie czasu odcedzić poncz. Gotowy poncz podawać na ciepło. Każdą porcję można udekorować kawałkiem pomarańczy lub cynamonem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy