REKLAMA
Surówka z kalafiora
Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście, jaką przystawkę na dziś do obiadu, wypróbujcie sałatkę z kalafiora. Jest prosta w przygotowaniu, szybko gotowa. Również smakuje świetnie z pieczonym boczkiem. Nie ważyłem warzyw, dodajcie do smaku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- kalafior
- Mrożona marchewka
- bulion warzywny
- szalotka
- 1 Łyżka Tatarski sos light
- 5 łyżki kwaśna śmietana
- sól
- do smaku Przyprawy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Wrzucamy groszek i marchewkę do gotowania. Do wody dodałem też bulion oprócz soli.
2. Krok
Rozebierz kalafior na różyczki. Dodajemy go do marchewki i groszku. Dodawałem, kiedy już marchewka i groszek były gotowe, żeby mi kalafior nie rozgotował... Wybierz czas gotowania w zależności od tego, jak chcesz mieć kalafior.
3. Krok
Odcedzamy ugotowaną warzywa i pozostawiamy do osuszenia.
4. Krok
Śmietanę mieszamy z sosem tatarskim, dodajemy pokrojoną cebulę, solimy, pieprzymy.
5. Krok
Nalewamy na warzywa, mieszamy i wkładamy do lodówki.
6. Krok
Smacznego 🙂.