REKLAMA
Skrzydełka z Piekarnika
Pieczone skrzydełka kurczaka panierowane w ajwarze i posypane bułką tartą.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg Skrzydełka z kurczaka
- 1 Dobry ajvar
- 1 łyżka stołowa bułka tarta
- sól
- 1 sałata rzymska
- Pomidory koktajlowe
- 1 Awokado
- 1 marchewki
- Kukurydza
- 1 łyżka stołowa Miód
- 1 łyżeczka Musztarda
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżka stołowa sok z cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
70 min.
1. Krok
Skrzydełka kurczaka obtoczyć w ajwarze, ułożyć na blasze do pieczenia, posolić i posypać bułką tartą (w ten sposób powstanie miękka i chrupiąca skórka). Umieścić w piekarniku nagrzanym do 180 C i piec przez około 1 godzinę.
2. Krok
Posiekaj sałatę, dodaj pozostałe pokrojone warzywa i polej dressingiem. Dressing - w misce wymieszać miód, oliwę z oliwek, musztardę i sok z cytryny.
3. Krok
Możemy go również podawać z opiekaną bagietką.
4. Krok
Niech lunch będzie smaczny.