REKLAMA
Źródło: genious2000de from Getty Images
Serowy sos na mięso
Ten serowy sos to doskonały dodatek do dowolnego mięsa lub ziemniaków. Jest puszysty, pełen smaku i tak prosty do przygotowania!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 50 g Tekst
- 50 g Proszki
- 500 ml Mleko
- 200 g Starty ser
- 1 sól
- 1 pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
W małym rondelku rozpuszczamy masło.
2. Krok
Dodajemy mąkę i mieszamy, aż się połączy.
3. Krok
Stopniowo dodajemy mleko, mieszając, aby nie powstały grudki.
4. Krok
Gdy mamy gładką mieszankę, dodajemy tartą ser i mieszamy, aż się rozpuści.
5. Krok
Sos smakujemy solą i mielonym czarnym pieprzem.
6. Krok
Serowy sos podajemy ciepły. Jest doskonały do mięsa lub ziemniaków.