REKLAMA

Źródło: Pixabay: Einladung_zum_Essen

Pulpeciki z mięsem mielonym

Pulpeciki z mięsem mielonym to smaczne i wspaniałe danie na imprezowy wieczór lub popołudniowe spotkanie. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób, można go przygotować w zaledwie 60 minut i gwarantuje wielki sukces.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Klopsiki

  • 500 g mielona wieprzowina Dodano do
  • 2 db jajko Dodano do
  • 100 g bułka tarta Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka pieprz czarny mielony Dodano do

Sos

  • 50 g masło Dodano do
  • 50 g Mąka Dodano do
  • 500 ml Ciężka śmietana Dodano do
  • 1 db Kostka do rosołu Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotowanie klopsików. W dużej misce wymieszaj mięso mielone, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz, aż wszystko dobrze się nie połączy. Uformuj z nich klopsiki.

2. Krok

Pieczenie klopsików. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozłóż klopsiki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie piecz je przez 20-25 minut, lub aż nie będą złotobrązowe.

3. Krok

Przygotowanie sosu. Rozpuść masło w małym rondlu, a następnie dodaj mąkę i wymieszaj do uzyskania gładkości. Powoli dodawaj śmietankę, cały czas mieszając, a następnie dodaj kostkę bulionu mięsnego. Gotuj sos, aż zgęstnieje.

4. Krok

Podawaj. Podawaj klopsiki z sosem i świeżymi warzywami, i ciesz się tym smacznym daniem!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy