REKLAMA

Źródło: Robert6666 from Getty Images

Pasztet z indyka

Delikatny i aromatyczny pasztet z indyka, doskonały na świąteczny stół.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 500 g mięso indyka Dodano do
  • 1 ks duża cebula Dodano do
  • 2 zęby czosnku Dodano do
  • 100 g masła Dodano do
  • 3 ks jajka Dodano do
  • 1 szkło bułki tartej Dodano do
  • 1 łyżeczka majeranku Dodano do
  • 12 łyżeczki Rozmarynu Dodano do
  • 1 ks liść laurowy Dodano do
  • 2 ks ziela angielskie Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Zacznij od pokrojenia mięsa indyka na mniejsze kawałki, a następnie zmiel je w maszynce do mięsa.

2. Krok

Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj. Podsmaż je na patelni na masle, aż stanie się złota i aromatyczna.

3. Krok

Dodaj mielone mięso do cebuli i czosnku, a następnie wszystko razem podsmaż.

4. Krok

Dodaj przyprawy: majeranek, rozmaryn, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.

5. Krok

Do masy mięsnej dodaj jajka i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.

6. Krok

Formę do pieczenia wyłóż papierem, a następnie wyłóż na nią masę mięsną. Wyrównaj.

7. Krok

Pasztet piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut. Po wyjęciu z piekarnika, pasztet powinien ostygnąć.

8. Krok

Podawać pokrojony na kawałki, dowolnie udekorowany.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy