REKLAMA

Pańczkraut

Pańczkraut to nic innego jak ziemniaki z kapustą i boczkiem . Często spotykany też z kapustą kiszoną lub kapustą mieszaną . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/12/panczkraut.html

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg ziemniaków Dodano do
  • 1 kg kapusty białej Dodano do
  • 200 g boczku wędzonego Dodano do
  • 1 duży cebula Dodano do
  • 5 łyżki smalcu Dodano do
  • 4 ziarna pieprzu czarnego Dodano do
  • 2 ziarna ziela angielskiego Dodano do
  • 1 liść laurowy Dodano do
  • 1 Łyżka siekanego koperku Dodano do
  • przyprawy pieprz Dodano do
  • sól maggi Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Kapustę myjemy , szatkujemy na drobne kawałki , gotujemy do miękkości z kulką pieprzu czarnego i zielem angielskim oraz liścia laurowego .Gotowa kapustę odcedzamy .

2. Krok

Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości . Miękkie ziemniaki tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków .

3. Krok

Następnie smażymy na złoty kolor cebulę z boczkiem (najpierw najlepiej podsmażyć boczek a później dorzucamy cebulę).

4. Krok

Gdy ziemniaki oraz kapustę mamy gotowe to przekładamy do garnka w którym mamy boczek z cebula i mieszamy do połączenia się składników . Całość delikatnie podsmażamy .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy