REKLAMA

Źródło: Youtube

Orientalna ryba po japońsku

Gotowa ryba po japońsku powinna być soczysta i pełna smaku. Możesz ją podać z ryżem, sałatką lub warzywami. Ten przepis na rybę po japońsku powinien wystarczyć na 4 porcje, w zależności od wielkości filetów rybnych.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4
  • 4 filety ryby np łososia Dodano do
  • dorsza Dodano do
  • halibuta Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżki octu ryżowego Dodano do
  • 1 łyżeczka imbiru posiekana Dodano do
  • 2 łyżki oleju roślinnego Dodano do
  • sezam do posypania Dodano do
  • cebula dymka Dodano do
  • pokrojona na paseczki opcjonalnie Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

1. W małej misce wymieszaj sos sojowy, miód, ocet ryżowy, czosnek i imbir.

2. Krok

2. Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu.

3. Krok

3. Ułóż filety ryby na patelni z jedną stroną skórą w dół.

4. Krok

4. Polej wcześniej przygotowanym sosem.

5. Krok

5. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około 6-8 minut, aż ryba będzie gotowa i delikatna.

6. Krok

6. Posyp rybę sezamem i cebulą dymką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy