REKLAMA
Źródło: Youtube
Orientalna ryba po japońsku
Gotowa ryba po japońsku powinna być soczysta i pełna smaku. Możesz ją podać z ryżem, sałatką lub warzywami. Ten przepis na rybę po japońsku powinien wystarczyć na 4 porcje, w zależności od wielkości filetów rybnych.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 filety ryby np łososia
- dorsza
- halibuta
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżeczka imbiru posiekana
- 2 łyżki oleju roślinnego
- sezam do posypania
- cebula dymka
- pokrojona na paseczki opcjonalnie
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
1. W małej misce wymieszaj sos sojowy, miód, ocet ryżowy, czosnek i imbir.
2. Krok
2. Rozgrzej olej roślinny na patelni na średnim ogniu.
3. Krok
3. Ułóż filety ryby na patelni z jedną stroną skórą w dół.
4. Krok
4. Polej wcześniej przygotowanym sosem.
5. Krok
5. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około 6-8 minut, aż ryba będzie gotowa i delikatna.
6. Krok
6. Posyp rybę sezamem i cebulą dymką.