REKLAMA

Źródło: Africa Images from Canva

Nalewka z orzechów

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 30 orzechy włoskie Dodano do
  • 1 l Czysty alkohol Dodano do
  • 1 kg cukier Dodano do
  • 1 l woda Dodano do
  • 1 kij Cynamon Dodano do
  • 6 Goździki Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Zacznij zbierać zielone orzechy.

2. Krok

Następnie dobrze je umyj, aby usunąć ewentualne zabrudzenia.

3. Krok

Pokrój orzechy.

4. Krok

Orzechy są wkładane do dużego szklanego naczynia i zalewane alkoholem.

5. Krok

Dodaj skórkę i goździki.

6. Krok

Zamknij słoik szczelnie i pozostaw go na ciemnym i chłodnym miejscu na około 40 dni.

7. Krok

Po 40 dniach przygotuj syrop z cukrem i wodą.

8. Krok

Pozwól syropowi ostygnąć, a następnie wlej go do szklanki z pozostałymi składnikami.

9. Krok

Dokładnie wymieszaj i pozostaw na kolejne 40 dni.

10. Krok

Po tym czasie odcedź likier i nalej go do szklanych butelek.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy