REKLAMA
Źródło: Africa Images from Canva
Nalewka z orzechów
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 30 orzechy włoskie
- 1 l Czysty alkohol
- 1 kg cukier
- 1 l woda
- 1 kij Cynamon
- 6 Goździki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
1440 min.
1. Krok
Zacznij zbierać zielone orzechy.
2. Krok
Następnie dobrze je umyj, aby usunąć ewentualne zabrudzenia.
3. Krok
Pokrój orzechy.
4. Krok
Orzechy są wkładane do dużego szklanego naczynia i zalewane alkoholem.
5. Krok
Dodaj skórkę i goździki.
6. Krok
Zamknij słoik szczelnie i pozostaw go na ciemnym i chłodnym miejscu na około 40 dni.
7. Krok
Po 40 dniach przygotuj syrop z cukrem i wodą.
8. Krok
Pozwól syropowi ostygnąć, a następnie wlej go do szklanki z pozostałymi składnikami.
9. Krok
Dokładnie wymieszaj i pozostaw na kolejne 40 dni.
10. Krok
Po tym czasie odcedź likier i nalej go do szklanych butelek.