REKLAMA

Źródło: FB: AniaGotuje.pl grupa strony

Młoda kapusta z koperkiem

To tradycyjne danie kuchni polskiej, które doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Młoda kapusta z koperkiem jest delikatna i soczysta. Aromat koperku doskonale podkreśla jej smak.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 sztuka młoda kapusta Dodano do
  • 1 Łyżka soli Dodano do
  • 2 łyżki cukru Dodano do
  • 2 łyżki octu jabłkowego Dodano do
  • 2 gałązki świeżego koperku Dodano do
  • 1 Łyżka oleju rzepakowego Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
  • boczek Dodano do
REKLAMA

Procedura

35 min.
1. Krok

Drobno posiekać gałązki kopru.

2. Krok

Posiekać młodą kapustę i ugotować boczek.

3. Krok

Rozgrzać olej na patelni, dodać boczek i kapustę i smażyć na średnim ogniu przez około 10 minut.

4. Krok

Dodać sól, cukier i ocet jabłkowy. Dusić kapustę pod przykryciem przez kolejne 15 minut.

5. Krok

Po tym czasie dodać koperek, wymieszać i gotować przez kolejne 5 minut.

6. Krok

Przed podaniem doprawić kapustę pieprzem do smaku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy