REKLAMA

Źródło: FB - Varenie je radosť.

Leczo z kiełbasą

Domowy przepis na fantastyczne świeże leczo z jajkiem i kiełbasą

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 szt pieprz zielony Dodano do
  • 5 szt pomidor Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 kiełbasy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Wieprzowiny tłuszczu Dodano do
  • 8 szt jajko Dodano do
  • Sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Papryki myjemy, czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki.

2. Krok

Pomidory kroimy na krzyż i gotujemy w wrzącej wodzie, dla łatwiejszego obierania.

3. Krok

Następnie wyjmujemy pomidory, obieramy je i kroimy na mniejsze kawałki. Kiełbasę także kroimy na kawałki.

4. Krok

Obieramy cebulę, kroimy ją drobno. Podsmażamy ją na maśle do momentu, kiedy stanie się szklista, dodajemy pokrojone papryki i smażymy je około 10 minut.

5. Krok

Do papryki dodajemy kiełbasę, którą chwilę smażymy, będzie też smaczniejsza. Wszystko robimy ciągle mieszając.

6. Krok

Kiedy kiełbasa jest delikatnie opieczona, dodajemy także przygotowane pokrojone pomidory bez skórki. Pomidory nie muszą być obrane, ale leczo jest lepsze bez skórki.

7. Krok

Dusimy jeszcze przez około 10 minut, woda z pomidorów odparuje. Potem dodajemy jajka, które pozostawiamy, aby się zetknęły, ciągle mieszając.

8. Krok

Domowy świeży leczo doprawiamy jeszcze solą i mielonym czarnym pieprzem. Podajemy je jeszcze ciepłe z świeżym chlebem, pieczywem, możemy dodać świeże zioła.

9. Krok

Smacznego.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy