Źródło: phbcz from Getty Images
Gulasz wołowy z makaronem
Idealny przepis na gulasz wołowy z makaronem, który zwykle przygotowuję na specjalne okazje.
Składniki
- 500 g Wołowina
- 2 goździki Czosnek
- 2 kawałek The Onion
- 1 kawałek czerwona papryka
- 1 kawałek pieprz zielony
- 3 kawałek Marchew
- 2 łyżki słodka papryka
- 750 ml Bulion wołowy
- 250 g Makaron
- sól i pieprz
- olej
Najnowsze ulotki
Procedura
Pokrój mięso na kawałki o wymiarach około 3x3 cm.
Drobno posiekaj cebulę, czosnek i paprykę. Marchew pokroić w krążki. Nie zapominaj, że warzywa w gulaszu znacząco wpłyną na jego smak i konsystencję sosu.
Rozgrzać olej w rondlu, dodać cebulę i czosnek i smażyć, aż cebula stanie się lekko brązowa. Na tym etapie bardzo ważne jest regularne mieszanie, aby cebula i czosnek się nie przypaliły.
Dodaj mięso, paprykę i marchewkę. Piecz przez około 10 minut, a następnie dodaj słodką paprykę, sól i pieprz do smaku.
Wlać bulion, dodać warzywa i dusić powoli przez około 1 godzinę.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, a następnie odcedź.