REKLAMA

Czekoladowa polewa ze śmietany kwasnej

Ta polewa jest bogata w smak czekolady i pięknie uzupełnia ciasta, muffinki lub torty. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 200 g Ciemna czekolada Dodano do
  • 200 ml Kwaśna śmietana Dodano do
  • 50 g Cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Rozdrabniamy gorzką czekoladę na małe kawałki.

2. Krok

W kąpielisku wodnym lub w kuchence mikrofalowej powoli rozpuszczamy czekoladę.

3. Krok

Do rozpuszczonej czekolady dodajemy kwaśną śmietanę i mieszamy, dopóki się nie połączą.

4. Krok

Dodajemy cukier puder i mieszamy do uzyskania gładkości.

5. Krok

Pozwól polewie ostygnąć, aby zgęstniała.

6. Krok

Następnie czekoladową polewę możesz nałożyć na wyroby piekarnicze.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy