REKLAMA
Czekoladowa polewa ze śmietany kwasnej
Ta polewa jest bogata w smak czekolady i pięknie uzupełnia ciasta, muffinki lub torty. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 200 g Ciemna czekolada
- 200 ml Kwaśna śmietana
- 50 g Cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Rozdrabniamy gorzką czekoladę na małe kawałki.
2. Krok
W kąpielisku wodnym lub w kuchence mikrofalowej powoli rozpuszczamy czekoladę.
3. Krok
Do rozpuszczonej czekolady dodajemy kwaśną śmietanę i mieszamy, dopóki się nie połączą.
4. Krok
Dodajemy cukier puder i mieszamy do uzyskania gładkości.
5. Krok
Pozwól polewie ostygnąć, aby zgęstniała.
6. Krok
Następnie czekoladową polewę możesz nałożyć na wyroby piekarnicze.