REKLAMA
Źródło: Akalashnikov00 from Getty Images
Chleb gryczany
Chleb gryczany to pyszne, zdrowe i bezglutenowe rozwiązanie dla tych, którzy poszukują alternatyw dla tradycyjnych produktów z mąki pszennej. Idealny na śniadanie lub jako dodatek do zupy.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 500 g Kasza gryczana
- 1 szkło ciepłej wody
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki oleju lnianego
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Zmieszać kaszę gryczaną z ciepłą wodą i solą, a następnie odstawić na 2 godziny.
2. Krok
Po upływie 2 godzin dodać olej lniany, wymieszać i zblendować na gładkie ciasto.
3. Krok
Przełożyć ciasto do formy do pieczenia, a następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
4. Krok
Po upieczeniu chleb wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia, zanim go pokroimy.