REKLAMA

Źródło: Akalashnikov00 from Getty Images

Chleb gryczany

Chleb gryczany to pyszne, zdrowe i bezglutenowe rozwiązanie dla tych, którzy poszukują alternatyw dla tradycyjnych produktów z mąki pszennej. Idealny na śniadanie lub jako dodatek do zupy.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 500 g Kasza gryczana Dodano do
  • 1 szkło ciepłej wody Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 2 łyżki oleju lnianego Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Zmieszać kaszę gryczaną z ciepłą wodą i solą, a następnie odstawić na 2 godziny.

2. Krok

Po upływie 2 godzin dodać olej lniany, wymieszać i zblendować na gładkie ciasto.

3. Krok

Przełożyć ciasto do formy do pieczenia, a następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

4. Krok

Po upieczeniu chleb wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia, zanim go pokroimy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy